πονος στις κλειδωσεις των ποδιων

Πόνος στα κλειδιά των ποδιών; Ο πόνος στις αρθρώσεις της σφαίρας του ποδιού (μεταταρσιοφαλαγγικές αρθρώσεις) μπορεί να προέρχεται από τις αρθρώσεις.

Αιτίες

Ο πόνος στον μεταταρσικό σύνδεσμο είναι συνήθως αποτέλεσμα της κακής ευθυγράμμισης των επιφανειών των αρθρώσεων, που προκαλεί πίεση στην επένδυση των αρθρώσεων και καταστρέφει τους χόνδρους στις αρθρώσεις.

Η κακή ευθυγράμμιση της μεταταρσιοφαλαγγικής άρθρωσης μπορεί να είναι συνέπεια ασθενειών, όπως η  ρευματοειδής αρθρίτιδα , που προκαλούν φλεγμονή των αρθρώσεων. Τα δάκτυλα του σφυριού μπορούν να αναπτυχθούν στη ρευματοειδή αρθρίτιδα  , η οποία επιδεινώνει τον πόνο στις αρθρώσεις και την κακή ευθυγράμμιση. Ο λιπώδης ιστός, ο οποίος ενεργεί ως απορροφητής κραδασμών για τις αρθρώσεις όταν στηρίζουν το βάρος, μπορεί να ωθηθεί προς τα εμπρός κάτω από τα δάκτυλα των ποδιών, με αποτέλεσμα την απώλεια του αποσβεστήρα στη σφαίρα του ποδιού. Αυτή η απώλεια της απόσβεσης συνήθως συμβαίνει καθώς μεγαλώνετε, αλλά η ευαισθησία στον πόνο αυξάνεται όταν η σφαίρα του ποδιού υποστεί επαναλαμβανόμενη πίεση ή τραυματισμό (για παράδειγμα, τρέξιμο ή περπάτημα σε περίσσεια). Αυτή η απώλεια απόσβεσης μπορεί να οδηγήσει σε α βλάβη στα νεύρα των ποδιών  και ανάπτυξη  κάλων  και αρθρικού σάκκου (μικρού μεγέθους σακκούλες).

Ο πόνος στον μεταταρσιοφαλαγγικό σύνδεσμο μπορεί επίσης να οφείλεται σε  οστεοαρθρίτιδα  ή ακαμψία των σφαιρικών αρθρώσεων, ειδικά της μεγάλης άρθρωσης των ποδιών. Τα περισσότερα άτομα με αυτές τις διαταραχές έχουν μη φυσιολογική κινητικότητα των ποδιών όταν υποστηρίζουν το βάρος και το περπάτημα.

Συμπτώματα

Παθαίνετε πόνο όταν περπατάτε. Το δέρμα στην άρθρωση μπορεί να αισθάνεται ελαφρώς ζεστό στην αφή και μπορεί να υπάρχει πρήξιμο. Με την πάροδο του χρόνου, ο πόνος και η ακαμψία μπορεί να είναι απενεργοποιημένοι.

Διάγνωση

  • Ιατρική εξέταση ποδιών

Οι γιατροί συνήθως διαγιγνώσκουν τον μεταταρσικό πόνο στις αρθρώσεις με βάση τα συμπτώματα και μια φυσική εξέταση, αν και οι εξετάσεις γίνονται εάν υποψιαστεί λοίμωξη ή αρθρίτιδα.

Θεραπεία

  • Ορθωτικό

Η ορθή (συσκευές που τοποθετούνται στα υποδήματα) συνήθως παρέχει μια αποτελεσματική θεραπεία για τον πόνο των αρθρώσεων των μετατάρσων. Τα παπούτσια με παχύτερα πέλματα από τα κανονικά και στρογγυλά τακούνια (παπούτσια με καμπύλες σόλες, που ονομάζονται κουνιστές) συμβάλλουν επίσης στη μείωση της μη φυσιολογικής πίεσης και της κίνησης. Μερικές φορές, όταν αυτά τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά, απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.