Πώς να αφαιρέσετε τις κιρσοί (για πάντα);

Με τα χρόνια αρχίζουμε να παρατηρούμε στο σώμα μας μια σειρά από “προβλήματα” που μέχρι τότε ήταν άγνωστα για εμάς. Αυτή είναι η περίπτωση των κιρσών που εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες και, σε μικρότερο βαθμό, στους άνδρες.  

Οι κιρσώδεις φλέβες είναι διατρήσεις των φλεβών που παράγονται από πολλαπλούς παράγοντες όπως η ηλικία, η εγκυμοσύνη ή η γενετική κληρονομικότητα. Αυτό που παράγεται είναι μια αλλοίωση του αγγειακού συστήματος που επηρεάζει την φλεβική επιστροφή και προκαλεί την εμφάνιση των αποκαλούμενων «φλέβες αράχνης». Για όλα αυτά, οι κιρσώδεις φλέβες θεωρούνται σημαντικό αισθητικό και ιατρικό πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι είναι συχνό πρόβλημα στη ζωή πολλών γυναικών και ανδρών, υπάρχει μια θεραπεία που μπορεί να τις μειώσει και να τις εξαφανίσει.

Ποιες είναι οι αιτίες των κιρσών;

Ένα είδος, όπως το ανθρώπινο, που πρέπει να αποδώσει φόρο τιμής επειδή έχει υιοθετήσει τη διπολική στάση του σώματος και ως εκ τούτου οι πιο πληγείσες δομές είναι οι φλέβες. Αυτά, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, οδηγούν σε υποβάθμιση της αποστράγγισής τους και της αποτελεσματικότητας με επακόλουθη διαστολή. Επομένως, το βάρος της στήλης αίματος στην κατεύθυνση προς την καρδιά, αργά ή γρήγορα, βλάπτει τις φλέβες κάνοντάς τις ανεπαρκείς και ελλιπείς. Αυτή η ανατομική και λειτουργική καταστροφή των φλεβών είναι γνωστή ως κιρσώδης φλέβα ή κιρσώδης φλέβα.

Αλλά το πρόβλημα πηγαίνει ακόμα περισσότερο επειδή οι κιρσοί, εκτός από την επιδείνωση της ποιότητας ζωής, την αισθητική άνεση και τη λειτουργικότητα των κάτω άκρων, επιδεινώνονται με την πάροδο των ετών και αυτό συνεπάγεται και άλλες ασήμαντες απειλές για τον φορέα φλεβικής νόσου. που μπορεί ακόμη και να θέσει τη ζωή σας σε κίνδυνο.

Παρά το γεγονός ότι είναι συχνό πρόβλημα στη ζωή πολλών γυναικών και ανδρών, υπάρχει μια θεραπεία που μπορεί να τις μειώσει και να τις εξαφανίσει.

Στις   κλινικές του ΚΑΠΕ   χρησιμοποιούνται   χειρουργικές επεμβάσεις καλοήθους φλεβικής  σκλήρυνσης   , οι οποίες είναι σήμερα η πιο χρησιμοποιούμενη τεχνική. Η χημική σκλήρυνση είναι επίσης γνωστή με το όνομα μικροσκληρώσεως, όταν χρησιμοποιείται έντονη ένεση, ο τύπος της ινσουλίνης κατά τη διάρκεια της θεραπείας, που συμβάλλει στην αποφυγή κάποιων ενοχλήσεων στον ασθενή. Συνίσταται στην έγχυση μιας σκληρυντικής ουσίας σε μια κιρσώδη φλέβα, η οποία προκαλεί τη σταδιακή εξαφάνιση της. Είναι πολύ αποτελεσματικό για μεσαίες ή μικρές βλεφαρίδες.

Μόλις γίνει η θεραπεία, είναι απαραίτητη η επακόλουθη εφαρμογή ενός επίδεσμου στην περιοχή που έχει υποστεί αγωγή, κάτι που μπορεί να είναι λίγο άβολο, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από 24 ώρες. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια μικρή δυσφορία στην σκληρυμένη περιοχή για λίγο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.